Ahad, 7 Julai 2013

Nursing Pillow aka Bantal Menyusu Kekabu Asli

Bantal menyusu / Nursing Pillow

Sesuai digunakan untuk menyusu bayi..bukan sahaja untuk menyusu bayi sahaja malah banyak kegunaan nya.

CIRI-CIRI BANTAL MENYUSU KEKABU

1. Diperbuat dari 100%  Kekabu asli  gred A
2.Lebih ringan dari bantal menyusu biasa yang ada dipasaran sekarang
3.Kaler dan corak yang menarik
4.Lebih ringan/gebu dan empuk.
5. Keluaran tempatan dan merupakan produk keluaran bumiputera.Masih baru di pasaran.

Sokonglah Produk buatan Malaysia:)...


Fungsi bantal menyusu ni sebenarnya banyak..bukan setakat untuk menyusukan
baby sahaja. Tapi itulah tujuan utama ianya dibuat.Mari kita tengok kenapa bantal
menyusu ni WAJIB di miliki oleh anda:-

1- Nursing pillow ni sepatutnya dimiliki sebelum ibu melahirkan bayi
lagi. Biasanya ibu2 yang mengandung ni selalu rasa sakit kat belakang,
lenguh-lenguh pinggang ,kaki dan sebagainya.Oleh itu untuk mengurangkan rasa
lenguh2 yang menyebabkan barlakunya ketidakselesaan pada ibu ,masa nak
baring tu anda bolehla letak bantal ni kat belakang atau bawah kaki atau
betis.Ini lebih memberikan keselesaan yang optimum.

2- Memudahkan penyusuan samada menyusu badan atau botol: Membantu memberikan keselesaan kepada ibu bapa untuk menyusukan bayi  dan meletakkan bayi  dalam posisi yang betul ketika menyusu,sekaligus mengurangkan kesakitan dan stress dibahagian belakang,leher dan juga bahu... Ini sangat penting terutamanya bagi ibu2 yang yang melahirkan anak pertama sebab biasanya mula2 nak menyusu ni memang agak kekok dan boleh menyebabkan sakit belakang kalau tak kena pada caranya.Sememangnya baby yang baru lahir ni kuat menyusu sebab susu  tulah makanan utama mereka. Masa penyusuan yang lama jugak boleh menyebabkan lengan menjadi lenguh-lenguh. Jika nak menyusukan baby dengan botol pun boleh support dengan nursing pillow ni.Baby pun selesa jer kat atas bantal yang empuk lagi gebu ni.

3.Merehatkan bayi anda dengan selamat..
Lengkungan U yang direka ini membolehkan bayi berehat dengan selesa dan selamat.Hanya letakkan bayi di
antara celah2 lengkungan dengan kepala di atas bantal,dan baby akan terkepung kat celah-celah tu...Masa baby rehat-rehat atas bantal ni,bolehla melatih si comel melihat pemandangan dan persekitaran dengan jelas dan selesa.

4. Membantu bayi  Ketika Meniarap dan Bermain.
Bantal Menyusu Kekabu  ini  menyokong  keperluan bayi untuk menguatkan otot leher,bahu dan belakang semasa meniarapkan bayi anda.  Ia juga membantu bayi untuk melihat sekeliling dengan lebih jelas .Pedetricians mencadangkan  supaya meniarapkan bayi  sebaiknya selepas dilahirkan  selama 30 minit setiap hari.Lagipun masa Tummy time lebih selsesa kalau baby diletakkan atas nursing pillow supaya dada ,perut baby tak sakit..

5. Memudahkan menyalin pakaian atau lampin bayi.
 Dalam lingkungan 3-5 bulan bayi lebih kerap untuk memusingkan badannya dan ia agak menyukarkan untuk menyalin pakaian atau lampin ketika ini terutamanya bagi ibu-ibu yang menyalin lampin di bawah(lantai).Bantal Menyusu Kekabu ini  sangat membantu kerana rekaannya yang mengelilingi bayi.

6. Untuk memudahkan semasa travel
Sangat bermanfaat ketika travel lama dalam kereta dan sebagainya,kerana ia dapat mengurangkan kelenguhan pada belakang si ibu.

7.Bantal Menyusu Kekabu (Kapok Nursing Pillow) boleh digunakan dari bayi sampai ke dewasa.Maknanya pelbagai lapisan umur boleh guna.

8. Bantal menyusu ni memang serbaguna. Orang tak menyusu pun boleh guna..kiranya anda takkan rugi kalau memiliki bantal ni...:)

Berminat hubungi saya
Rohaida
0165210225
Fb : aaisyamomsnbaby


Offer : RM 50/ pcs
Postage RM 10

Peach apple


Peach plain



Purple Flower


Polka dot


1 ulasan:

Nor Ayuni berkata...

kami ada membekal kekabu asli gred A Superfine dari indonesia rm8.50/kg
postage rm1.00/kg
minima 10kg